Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.02.2015 15:09 - Честито на печелившите ...
Автор: goi Категория: Забавление   
Прочетен: 1314 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 .
.
.
.

В момента тече проверка на документи и какви са наличните възможности за извършване на мобилизация, обясни началникът на отбраната вицеадмирал Румен Николов. 

По думите му много от българските мъже, които могат да бъдат повикани от армията, са или зад граница, или със здравословни проблеми. 

Ръководството на войската трябва да е наясно с пълната картина и затова се извършват редовно проверки

на документите и наличните възможности, посочи Николов. 

Той допълни, че в страната има около 3 хил. резервисти. По думите му тези хора имат сключени договори с армията и могат да изпълняват различни ангажименти за определен период от време. 

Началникът на отбраната допълни, че войската, която ще бъде на турската граница, ще се грижи за осигуряване на транспорт за МВР, ремонт на техниката, оформяне или изграждане на палаткови лагери, както и ще оказва съдействие в логистична насока. Войници няма да изпълняват задачи, свързани с оръжие, посочи Николов. 

Преди дни армията заяви категорично, че войски не се мобилизират, нито се подготвя война

срещу която и да е държава. Съобщението беше в коментар на твърдения на „Атака“, че в различни градове на страната върви процес на мобилизация и се изпращат повиквателни към военнослужещи от запаса.

От Министерството на отбраната обаче подчертаха, че военните окръжия извършват периодично актуализация на списъците за окомплектоване и това е причината да са изпращани повиквателни заповеди до български граждани, които имат военна подготовка.

„Проверката на списъците на ангажираните във военновременните формирования хора се налага заради отпадане по различни причини (болест, напускане на страната за дълъг период от време, гледане на дете до 3 г., навършване на пределна възраст за служба в запаса, промяна на постоянния им адрес и др.) 

В тези случаи структурите на Централно военно окръжие връчват повиквателни на други запасни, които отговарят на условията. Това е ежедневна дейност, която се организира и изпълнява в мирно време, съгласно изискванията на Закона за отбраната и Въоръжените сили“, казват още от МО. 



Тагове:   война,   армия,   смърт,   запас,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: goi
Категория: Забавление
Прочетен: 54529
Постинги: 33
Коментари: 6
Гласове: 19
Архив