Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.01.2015 20:33 - Идва ли сетния час на евреите в Англия?
Автор: goi Категория: Забавление   
Прочетен: 855 Коментари: 0 Гласове:
0



 Една четвърт от британските евреи са обмисляли напускане на страната през последните две години, а почти половината от общността смятат, че нямат дългосрочно бъдеще в Европа, сочи проучване на организацията „Кампания срещу антисемитизма“(КСА).

В проучването са участвали 5641 британци жители на острова, 2230 от които евреи.

45% от анкетираните евреи чувстват, че семействата им са в опасност заради ислямисткия екстремизъм, а повече от половината намират рекорден ръст на антисемитските настроения през последните две години.

В същото време антисемитските схващания са широко разпространени в страната – 45% от британците са съгласни поне с един антиеврейски стереотип. Например всеки четвърти британец е убеден, че „евреите са по-алчни от другите жители на Великобритания“, а всеки шести е съгласен, че „евреите се смятат за по-добри от останалите“ и че „евреите имат прекалено много власт в медиите“.

„Въпреки че антисемитизмът във Великобритания все още не е достигнал нивата от някои европейски страни, резултатите от проучването трябва да ни отворят очите“, заявява Гидеон Фалтер, председател на КСА, в уводната част на изследването си. Фалтер предупреждава още, че „ако не се отнесем към антисемитизма с нулева толерантност, той ще продължи да расте и британските евреи все по-често ще подлагат мястото си в собствената си държава“.

Проучването е проведено седмица след като четирима френски евреи бяха убити по време на нападението в парижки супермаркет. Франция мобилизира 5000 полицаи, които да се грижат за сигурността на еврейските общности в страната. След трагедията се наложи и британската полиция да подсили мерките за сигурност в синагогите и еврейските квартали навсякъде в страната.

Миналата година организацията Community Security Trust, която предлага помощ на британските евреи в сферата на сигурността, предупреди, че случаите на насилие срещу еврейската общност са се умножили до рекордно ниво на фона на конфликтите между израелските сили и палестинците в Газа.

Британските евреи са 260 000, сочат последни преброявания.

Във вторник тази седмица премиерът Дейвид Камерън се срещна с еврейските лидери, за да се консултира с тях какви мерки за безопасността е необходимо да бъдат взети.

„Трябва да знаем, че в условията на модерна демокрация никога не можеш да се защитиш от всяка заплаха, но трябва да направим всичко, което можем, и да бъдем максимално бдителни“, заяви Камерън на срещата.

Източник: http://www.dnevnik.bg/




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: goi
Категория: Забавление
Прочетен: 54119
Постинги: 33
Коментари: 6
Гласове: 19
Архив