Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.01.2015 21:02 - Eвреи,цигани и гърци!!!
Автор: goi Категория: Забавление   
Прочетен: 1875 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Относно етимологията на нишката "роми-цигани-гърци-ромеи-евреи" - от наши дни до древността (За Общия произход на евреи, цигани и гърци) 
Автор: fascind
За общия произход на евреи, цигани и гърци, авторите thedarkangel 1977 и grigorsimov, пишат следното:
И до днес евреите не искат да признаят, къде е изчезнало "изгубеното" им Тринайсто племе; циганите винаги са претендирали, че произхождат от Египет, а версията, че гърците дошли "от Северна Европа" е един мит.
Много неща говорят, че трите племена имат общ произход: евреите, гърците и циганите.
И трите племена са изгонени от едно и също място - от Северна Африка (Египет и Етиопия).
И трите са еднакви - по характер, по миризма, по навици, по търгашество и мошенничесто, по наглост и злоба, по мърлявщина и мързел, и пр.
Гърците имат древни легенди, според които произхождат от Египет, дори древногръцки автори ги наричат "синовете на Египет". Когато се домъкват по нашите земи - Балканите и Мала Азия - те са пиратско племе. Каквото и да се говори гърците очевадно са много по-близки до семитите, отколкото до бялата раса.
Циганите винаги се е считало, че произхождат от Египет. Затова и името им в английски е "джипси" (и в други езици). Нова версия е, че произхождали от Индия.
В български и балканските езици циганите също се наричат "гюпци", "гюпти". "Гюпти" е името и на албаниските (албанизирани) цигани, които са дошли в Албания от Египет - ето откъде идват шиптърите, за които много хора повтарят, че не са албанци.
- И трите племена се местят насам-натам по света и навсякъде са паразити.
- Законите на Ману в древна Индия не правят никаква разлика между евреи и цигани - отделят ги от всички други касти и това са двете общности, които се считат за проклети и изобщо са извън кастовата система.
- Евреите имат едно "изгубено" племе. Всъщност то никъде не е изгубено - просто това са чифутите, които не са искали да тръгнат с Моисей и са останали в Египет. Оттам идват циганите и гърците.
Ето как мозайката малко по-малко се подрежда и смрадливата картинка се изяснява:
Етиопия 
Етиопия води началото си от царство Аксум, което се създава под влиянието на Египет и царство Шеба в днешен Йемен. Семитски племена се преселват от южната част на Арабския полуостров през 6-5 век пр.н.е. в северната част на Етиопия, като носят със себе си и своята цивилизация. Там те се смесват с кушитските племена, намиращи се под влиянието на Египет.
I в. от н.е. Образуване на царство Аксум, начело със Соломоновата династия. Първия известен цар е Зоскалес. 
VIII-IX в. Изоставяне на Аксум под натиска на мюсюлманите. Преместване на етиопската държава на юг. 
XIII в. Възвръщане на властта на Соломонската династия при цар Иекуно Амляк.
Етнически състав 
Населението на Етиопия е основно от семитски и кушитски племена. Двата най- големи етноса в Етиопия са оромо (32.1 image и амхара (30.2 image.
Други по- малки са: ... бета израел...

Бета израел, наричани още фалаша или фалаш мура, са етническа група, произлизаща от Етиопия и изповядваща юдаизъм. През втората половина на 20 век над 80% от бета израел емигрират в Израел...
Според етиопската легенда, описана в "Кебра Нагаст", етиопците са потомци на еврейски племена...
Самите бета израел вярват, че ... племето на Дан, опитвайки се да избегне гражданска война в Израел, се заселило в Египет. Оттам то се придвижило на юг по течението на Нил до Етиопия и етиопските евреи са негови потомци.
Равинистични възгледи 
Според някои авторитети на халака, бета израел са потомци на племето на Дан, едно от Десетте изгубени племена.
Е, сега трябва малко до сме разбрали поне това, защо ЕС излива стотици милиарди €вра за гръцката икономика, ... от 2008 и до сега.
А защо унгарският евреин Дьорт Шорош (Джордж Сорос) даде и дава на циганските барони, като дон Цеци, цар Киро и прочее, за тяхната циганска «интеграция» над 6 милиарда, смятам, че всеки българин е разбрал това за тези 24 г. вече. image

Автор: budha2 

За Плевен онлайн портал:
д-р инж. Никола Тодоров, доцент
http://budha2.blog.bg/drugi/2014/04/29/otnosno-etimologiiata-na-nishkata-quot-romi-cigani-gyrci-rom.1260899 



Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: goi
Категория: Забавление
Прочетен: 54128
Постинги: 33
Коментари: 6
Гласове: 19
Архив